Blogs Jantsje Dekker


Negen maanden lang heb ik mij voorgenomen om mijn doelstelling: werken met mensen die kanker hebben, te behalen. De bevalling is gelukt. Ik besloot de Columns in ”De krant van Gouda” even niet te continueren. 8-1-015 verschijnt echter weer mijn column die, naar ik hoorde, soms uitgeknipt wordt en bewaard. En wordt gewaardeerd.
Het was een hectische tijd met veel nieuwe contacten en een Opleiding: 'Yoga en kanker'. Er waren ook contacten die mislukten zoals de 'Gezond Verstand' avonden, gewoon door miscommunicatie. Helaas zijn de kankerpatienten in de omgeving daar de dupe van, daarom heb ik zelf de 'Gezondheid anders bekeken' serie opgezet. Die is belangrijk omdat preventie hoog in het vaandel staat. Ik heb in deze maanden heel veel gelezen en gesproken over kanker. Als ervaringsdeskundige kan ik mijn werk goed doen, is mijn idee.

INTEGRATIEVE GENEESKUNDE

De integratieve geneeskunde staat steeds meer in de belangstelling. Ik maakte in dit jaar kennis met de arts Henk Fransen. Hij heeft het Handboek kanker geschreven dat in November jl. uitkwam. Het is een schitterend boek voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen en dan voor het blok staan. Wat  moet je nu, na die diagnose? Henk werkt al 25 jaar met kankerpatienten en is bezig met het opzetten van 'Centrum Diaman', waar ik graag aan wil meewerken om dat gerealiseerd te krijgen. Het is een zeer aimabel mens, die mij, na te hebben verteld wat mij voor ogen stond, meedeelde, telefonisch, van mij energie kreeg. Na deze verheugende mededeling heb ik hem uitgenodigd om een lezing te houden in mijn Praktijk voor mensen met kanker. Maar hij is gewend aan een 200 luisteraars, dus daar gaan we wat op verzinnen. In April zal mijn idee gerealiseerd worden.
Cenrtrum Diamant zal  gevormd worden door reguliere artsen en alternatieve artsen en therapeuten. Kijk vooral op zijn site, er zijn You Tube filmpjes te zien op Internet. Deel vooral op facebook hoe dit in 2015/16 verwezenlijkt gaat worden.


WEBSITE VOOR KANKERPATIENTEN

(Hands Webdesign), Marcel Kolenbrander, die tevens fotograaf is, heeft de site gebouwd en gisteren legde ik de laatste hand aan de teksten.
Graag wil ik van jullie horen hoe de site op jullie overkomt, de sfeer is nl. erg belangrijk. Ik heb willen aangeven dat het GEEN doodsvonnis is, als je de diagnose kanker krijgt. Je bent weerbaar. Deze houding geeft meer overlevenden  dan de houding van:meteen je testament maar maken. Dat heeft een onderzoek uitgewezen. Ik blij, dat ik aanvullende zorg mag geven aan kankerpatienten. Mijn ideaal is, in het Centrum van Henk te werken.
www.vitaliteitenkanker.nl


OPLEIDING YOGA EN KANKER

De opleiding is prachtig om te doen. 5 Januari geef ik mijn eerste les aan vrouwen met borstkanker.In April rond ik de opleiding af. Tijdens mijn eigen periode van borstkanker maakte ik kennis met de Simonton visie op kanker. Het Simonton Center geeft Opleidingen en daarover ben ik hard aan het nadenken. Het is emtioneel heel zwaar. Een leerling van mij vroeg me op de laatste lesdag van yoga: ”Ga je nu ook eens wat leuks doen?” Maar wat is leuker dan te zien dat mensen zich weer meer ontspannen voelen? En moed krijgen om de kanker te gaan weerstaan? 1 op de 3 mensen krijgt kanker. Dit kan zo niet doorgaan. Op mijn bescheiden wijze zal ik doen wat ik kan.


EDUVENTS

Op mijn pad kwam ook de gelegenheid om te adverteren welke cursussen ik zou geven dit jaar vooral aan mensen met kanker. Het is een leuke vrolijke website geworden waarin allerlei leuke cursussen staan. Mooie foto’s bij de annonces. www.eduvents/gouda. Er staan nog veel meer leuke cursussen in van collega's van mij. Ik hoop dat jullie dit alles willen delen en natuurlijk: maak reclame op verbale wijze...


LEZING VINGERREFLEXOLOGIE

Annemieke Cornelisse gaat een lezing houden over dit onderwerp: zij had haar diploma al eerder behaald, ik slaagde in December van dit jaar.
Ik vond haar site zo leuk ingedeeld en de eerste behandeling kreeg ik van haar. Ik was benieuwd wat ik zou ondervinden tijdens die behandeling: dat moet ik weten voor ik zelf aan de slag ga met anderen. Ik was perplex van het resultaat. Annemieke wil ook actief aan het werk tijdens de lezing op 18-1-2015 om 14.00 uur in Praktijk Paracelsus te Gouda, Westhaven 54. Tel:0182-584053. Natuurlijk op lichtvoetige wijze. Zie ook mijn facebook. En de website van Annemieke: www.niiraja.nl
Wat mij verbaasde dat ik in korte tijd een  probleem waar ik tegen aan liep, door deze behandeling kon oplossen. Dit probleem is niet weer op mijn bordje gelegd, het is dus klaar. Het deed mij denken aan EFT. Terwijl men vaak denkt dat het met voetreflexologie te maken heeft.
Ik kan het prachtig gebruiken als verlengstuk van de Homeopathie. Als Emotie-coach heb ik gemerkt bij een patiente dat een emotie die te sterk opspeelt, een lichamelijk ongemak kan veroorzaken. Door de behandeling is mijn patiente van een heel naar ongemak verlost. Ik was ontzettend blij. De vervolgopleiding gaat in Februari van start en ik sta vooraan.


MINDFULNESS IN HET INLOOPHUIS TE WOERDEN

Natuurlijk heb ik contact gemaakt met Inloophuizen in de omtrek. Ik heb een introductieles gegeven in Woerden en nu staat een cursus van 8 weken op stapel. Er is een wachtijst zelfs.
 
Graag wil ik jullie allemaal een mooi 2015 toewensen. Het wordt spannend voor mij: ik wil mijn missie de wereld mooier achterlaten dan ik haar vond, zo graag een hart geven. Misschien is het een goed voornemen om bij alles wat we ondernemen ons af te vragen: heeft dit pad een hart? Voel je geen warmte ontstaan in het vierde chakra? Begin er niet aan. Dat heb ik zelf ervaren in de maand December toen ik iets wilde doorvoeren wat mijn pad niet was...
Jantsje Dekker Emotie-Coach en Mindfulness Trainer


VOOR IK BEGIN MET DE LEZINGEN SERIE EVEN EEN KLEINE BESPIEGELING.....

IK STA VOOR DE SPIEGEL EN IK ZIE..

Tsja, ik sta wel voor de spiegel maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet lang sta: ik popel om aan een nieuwe dag te beginnen, een heerlijk ontbijt te nuttigen, de katten te voederen en mijn persoonlijke ontwikkeling te beginnen voor ik aan het werk ga.
Ik begin met mediteren en dit mediteren doet mij goed: ik krijg soms goede ideeen, ook vaak het goede geneesmiddel dat ik mag aanbieden aan iemand die het moeilijk heeft op dit moment. Soms zijn er veel gedachten als ik begin: net een stel puppies aan een riem die allemaal een andere kant op willen. Het vergt kunst en vliegwerk om ze op 1 lijn te krijgen en te houden.
Mediteren is een prachtig middel om een probleem opgelost of uitgelegd te krijgen.
Mediteren is niet in een zalige snoezelkamer bivakkeren, het is soms een worsteling om rust te kunnen verwelkomen en dat gebeurt soms aan het einde van de mediteertijd.
Maar die rust komt mijn werken met patienten ten goede.
Ik sta dus niet lang voor de spiegel, maar het universum beschikt anders: vaak zijn de mensen die mijn hulp inroepen, de spiegel waarin ik gedwongen word te kijken. En geen 30 seconden, maar anderhalf uur lang. En door het mediteren juist op die spiegelende mensen, word ik een veel betere therapeut. En komen juist die mensen op je pad, die jouw leermeesters zijn. Ik las ergens: ”De beste leermeester is die, met wie je samenwoont. ”Ik heb begrepen dat SOMS scheiden betekent: vluchten, niet je huwelijk willen verbeteren, maar weglopen. Ik spreek nu natuurlijk  van gevallen die mij ter ore en onder ogen zijn gekomen en generaliserend gesproken. En wat doe je als therapeut: loop je weg van die spiegels of blijf je moedig kijken naar jezelf? En ga je met jezelf in conclaaf?


GEZONDHEID ANDERS BEKEKEN. DE  LEZINGENSERIE

December is de maand van de feestdagen en de aandacht is dan meer gericht op andere zaken  dan op lezingen. Dus heb ik besloten geen lezingen te organiseren in December. Maar in Januari 2015 hebben we een heel bijzondere lezing over Vingerreflexologie. Je denkt dan direct aan voetreflexologie en aanverwandte zaken. Op dit moment doe ik twee Opleidingen: Vingerreflexologie en Coaching voor Hoog Sensitieve Personen. Ook volg ik de Bijscholing: Yoga en kanker.
Omdat ik alles eerst zelf wil testen heb ik een paar behandelingen vingerreflexologie genoten. Op mij heeft het een enorme indruk gemaakt ten goede en wist ik dat deze Opleiding mijn Praktijk voor Homeopathie ten goede zou komen. Vingerreflexologie kan ingezet worden bij chronische ziekten, bv allergie, maar het helpt eveneens bij Traumaverwerking. Een voorbeeld: wanneer een goedgekozen homeopatisch middel niet goed werkt, kunnen er heel wat oorzaken zijn waarom het toch te weinig doet. Het kan een psychologische oorzaak hebben, zonder dat de hulpvrager dit weet. Met Vingerreflexologie kun je die blokkade wegnemen. Het heeft dus weinig te maken met voetreflexologie, zoals vaak wordt verondersteld. Het leuke is dat er belangstelling is voor dit prachtige hulpmiddel vanuit andere Opleidingsinstituten. In 2015 zullen we daar meer overhoren van Ruud Overstegen, die deze methode heeft ontwikkeld. De lezing wordt verzorgd door Annemieke Cornelissen,haar site moet u eens bezoeken,de moeite waard.
Ook de site van Ruud is informatief om eens te bekijken.


BOEKBESPREKING

Handboek kanker door Henk Fransen
Aanvullende titel: "Hoe je reguliere en alternatieve behandelingen optimaal kunt combineren”
Op de site van Henk Fransen staat ook een filmpje,waarop hij uitlegt wat hij beoogt met dit boek. Je vindt antwoorden op vragen zoals:
- Waar zijn de deskundigen het overeens bij kanker?
- Wat zijn de meest bewezen alternatieve middelen?
- Hoe kun je reguliere en alternatieve behandelingen combineren?
- Hoe verklein je de kans op terugkeer van de ziekte
- Hoe vind je een arts/oncoloog die openstaat voor wat jij wilt?
- Wanneer doe je een second opinion en wanneer niet?
 
Henk is arts en heeft ruim 25 jaar ervaring in de behandeling van mensen met kanker en heeft veel onderzoek verricht naar de zin en onzin van alternatieve behandelingen en vat zijn bevindingen samen in dit handboek.
Waarom zou je dit boek ook aanschaffen?
Ongeveer 70 procent van de Nederlanders gaat bij kanker op zoek naar alternatieven maar durft of kan daar niet over spreken met de oncoloog. Daardoor blijven ze met veel vragen zitten.
Je krijgt dus een overzicht van je  mogelijkheden. Dat geeft een goed gevoel. Van harte aanbevolen.

Misschien is het ook van belang dat je weet dat Henk een Zorgcentrum opzet in Apeldoorn voor Kankerpatienten. Dit Centrum wil een Behandelcentrum zijn voor reguliere en alternatieve behandelingen. In zijn Handboek lees je er meer over. Ga naar zijn site en deel dit initiatief. (www.henk fransen.nl)  Het is zo’n prachtig idee, dat gerealiseerd gaat worden in 2015. Tevens zal Henk in 2015 ook in mijn Praktijk een lezing verzorgen voor kankerpatienten.

 

GEZONDHEID: ANDERS BEKEKEN

 


Zelfredzaamheid bij kanker? Nou en of!

Begin Mei kreeg ik binnen EEN week van 3 personen te horen “Ik heb kanker”.
Dat heeft mij erg geraakt omdat ik zelf letterlijk verstijfde toen ik  20 jaar geleden dit vonnis aanhoorde uitgesproken door de oncoloog .
Het gevoel van eenzaamheid herinner ik mij nog goed.
Toen deze blikseminslag was verwerkt was het eerste wat ik deed: alle boeken die ik maar tegenkwam die over kanker handelden, kopen. Dat was een dure tijd, maar ik wist wat mij te doen stond, naast de reguliere behandeling. Ik studeerde nog geen Homeopathie. Mede door deze gebeurtenis ben ik Homeopathie gaan studeren en heb mij onder behandeling gesteld van een Homeopatisch arts, die mij ”uitzonderlijk dapper en moedig noemde”. Die lofprijzing had ik wel nodig. Het gaf mij moed om alle tools die ik op mijn levenspad tegenkwam, aan te pakken. Gelukkig genas ik, maar deze gebeurtenis heeft mijn leven totaal veranderd.
Ik vertel dit, omdat ik na die drie kankergevallen in een week, daadwerkelijk tools wil aanreiken, waaraan je heel veel kunt hebben naast de reguliere behandeling, als je hoort dat je kanker hebt. Je hoeft je nl. niet doodziek te voelen na chemo, je vitaliteit kan in stand gehouden worden. Naast deze columns, die over dit onderwerp gaan (kanker komt steeds meer voor), wil ik  op 31 Mei as, om half elf, persoonlijk iets gaan vertellen over welke tools er zijn en welke juist voor jou, geschikt zouden kunnen zijn. Dat doe ik in mijn eigen fijne Praktijk, aan de Westhaven 54, waar in alle rust naar je wordt geluisterd met aandacht en kennis van zaken.

Wil je een persoonlijk gesprek met mij:
Jantsje Dekker. Klassiek Homeopaat en Orthomoleculair Therapeut. Tel:0182-584053