Darmtherapie


OMDAT ER HEEL VEEL MENSEN ZIJN DIE DARMKLACHTEN HEBBEN, en met deze klacht mijn Praktijk binnenkomen, ben ik deze opleiding begonnen.

Wanneer iemand met deze klacht bij mij komt, ga ik eerst een foto van het oog nemen en beoordeel ik de toestand van de spijsverteringsorganen. Dan neem ik de anamnese op, het intervieuw met de patient, waarbij ik vraag naar de gezondheidstoestand van de ouders en, zo mogelijk, van de grootouders. Ook kijk ik naar het eigen afweersysteem van de patient, waarna we samen gaan overleggen, welke discipline hier het best ingezet zou kunnen worden. Zo nodig kan een niet belastend ontlastingsonderzoek worden gedaan. Het laboratorium geeft dan de analyse, die vertaald wordt: is b.v. een andere manier van voeding noodzakelijk? Of moeten er voedingssupplementen worden ingezet? Liever niet: "Uw voeding moet uw medicijn zijn", is een gevleugeld gezegde.
Veel patienten lijden aan een spastische darm. Regulier wordt vaak niets speciaals gevonden en dan staat iemand weer in de kou, MET buikpijn. Met klassieke homeopathie heb ik veel kunnen doen, ook omdat er vaak een emotionele onbalans aan ten grondslag ligt.

DARMKLACHTEN

Een eenvoudige term voor veelomvattende klachten.
Je niet lekker in je vel voelen is nog het minste .Maar vaker komt pijn voor, vermoeidheid,lusteloosheid, een kort lontje, oprispingen, misselijk,diarree of verstopping,voedselintolerantie, opgezette buik, allergie,huiduitslag enz.Maar ook emotioneel is alles geen koek en ei: veel huilen, onbestemde angsten, verdrietig tot depressief toe.

Herken jij jezelf hierin?

In ieder geval wil je zo gauw mogelijk van deze klachten af. Je gaat eerst naar je huisarts, maar die kan niets vinden. Zolang er geen sprake is van bloedverlies zal een huisarts je niet  op een ontlastingsonderzoek zetten en vaak wordt er gezegd:” Je moet er maar mee leven” of: “Neem maar een Paracetamolletje”, maar die zijn niet ongevaarlijk wat betreft  bijwerkingen.

Vaak komen dan pas mensen bij mij en ga ik eerst een anamnese of interview doen,waarbij er aandacht is voor de familie ziekten: is er sprake van dezelfde klachten bij ouders/grootouders?
Daarna gaan we samen kijken naar welke therapie het beste bij je past: er zijn een flink aantal mogelijkheden.
Ik ga dan eerst even naar de darmen kijken middels de irismicroscoop of neem  middels een vingerprikje een druppeltje bloed af en kan dan dit onder de microscoop beoordelen. Jij ziet dan op de monitor je eigen bloedcellen en ik ga jou dan vertellen wat mijn analyse is. Dit vergt meer tijd, want de Levend Bloed Analyse omvat een droogbloed monster en een levend bloedmonster,die beide geanalyseerd worden. Je kunt zo gisten en parasieten op het spoor komen naast andere vervelende zaken.

Als Darmtherapeut is het mogelijk via mij een ontlastingsonderzoek te doen.  .
Als ervaringsdeskundige op dit gebied kan ik je vast en zeker goed helpen. Je krijgt weer plezier in je leven.

Wil je hier meer over weten? Bel me even, dan maken we een afspraak.


maak nu een afspraak